27 de juny 2009

-------------------- Roca Colom --------------------


ROCA COLOM
La roca Colom és un cim a 2.507 m del circ del Concròs. Hi conflueixen la carena principal dels Pirineus amb la carena que ve del Canigó i separa les valls del Tec i el Tet.
El cim és pla i ampli, amb un conjunt de pedres que ens permeten assegurar el punt culminant. Ofereix una vista de l'entorn, amb les muntanyes del circ d'Ulldeter, el pic de la Dona, la Portella de Mentet, el puig de Coma Ermada i, als peus, el circ del Concròs. L'ascensió es pot fer per camí ben fresat, bé des de l'estació d'esquí de Vallter per la Portella de Mentet, o bé des de la collada Fonda pel coll de Pal.




Crònica de la sortida
Després de trobar-nos a primera hora del matí i de donar-nos tots a conèixer dalt a l'autocar, ens dirigim cap al Pirineu.

En arribar a Camprodon vam anar a llogar 3 furgonetes taxi que ens van portar al peu del camí d'inici de la marxa.
Al principi l'ascensió va ser bastant dura, però al cap d'una hora i mitja la cosa es va suavitzar i va ser tot més senzill.
Quan tot anava millor es va presentar la boira el que va produir certa desorientació, però finalment arribem al cim. El descens va ser senzill fins arribar a Vallter, on ens esperava l'autocar que ens portaria a retaurante Pirineu.
Com vells coneguts, la mestressa ens van obsequiar amb un maravellós pastis i cava.

Les fotos de la sortida

El video de la sortida