26 de nov. 2011

Castell de Burriac i el Conxur 2011


Una de les millors idees que vam tenir els Marxaires, en aquest any que s'acaba, és combinar una sortida matinal amb el Conjur que organitza tots els anys el nostre amic Jacint Sala.
La sortida va ser tot un èxit on uns 80 assistents vam gaudir d'una jornada memorable, amb nombroses aportacions d'alegria i espontaneïtat.
Per al vostre bon record i delit personal us presento un resum filmat del que va ser la "gloriosa" sortida i unes fotografies que confirmen tot el que us estic dient. Però abans fem una mica d'història:
Està construït al turó de Burriac, situat a 401 metres sobre el nivell del mar entre les poblacions de Mataró, Argentona i Cabrera de Mar.
El castell es va construir sobre una torre de defensa anterior, la primera documentació que parla de la seva existència data de l'any 1017, en un document que Berenguer Ramon I rep de la comtessa Ermessenda, la seva mare.
Els segles XII i XIII es van construir la torre de l'homenatge, els magatzems i la capella.
Va ser propietat de la família Santvicenç inicialment (per aquest motiu fins 1313 es va denominar Castell de SantVicenç) ia partir del segle XIV de la família Bosch.
Cap al segle XVIII, el castell es va deixar d'utilitzar definitivament, però fins a 1836 no va cessar l'activitat de la seva capella. Actualment, pertany a l'Ajuntament de Cabrera de Mar.

FOTOS DE LA SORTIDA






EL VIDEO DE LA SORTIDA