1 d’oct. 2011

Núria - Nou Fonts


Aquest itinerari surt des del santuari de Núria a 1.972 metres d'altitud i arriba fins al Pic del Nou fonts a 2.861 metres d'altitud.


Des Núria agafem el GR 11 que surt just darrere de l'estació del cremallera. A pocs metres, al pont de pedra, ens desviem cap a la dreta seguint les indicacions cap al Camí del Bosc.


En breu, arribem a un altre desviament, indicat amb cartells verds, i prenem el camí cap a Noucreus que correspon amb el GR 11.


Arribem el Pont de l'Escuder per on creuem el riu i ens dirigim cap a la dreta per l'altra banda del riu. Uns pocs metres més amunt, trobem un cartell indicador on prenem direcció esquerra cap Noufonts seguint el GR 11.


Comencem a pujar sempre per la dreta del Torrent del Noufonts. Passarem la Coma Fonda i arribem al Coll de Noufonts a 2.260 metres d'altitud i 1:45 h i uns 4 km de caminada aproximadament.


Des d'aquest punt, a l'esquerra tenim el Pic de Noufonts a 2.861 ia la dreta tenim el Pic del Noucreus a 2.799 metres.


Un cop al Pic del Noufonts podem tornar pel mateix camí o allargar la travessa seguint fins al cim del Pic d'Eina, i des d'allí baixar fins Núria. De fet, des del Pic del Noufonts es veu clarament el camí que discorre per la carena que arriba fins al Puigmal.




El vídeo de la sortida