8 de set. 2012

El Carlit


La pica del Carlit

La Pica del Carlit està formada per dos cims molt similars en alçada i molt a prop un de l’altre. És el cim més alt del Pirineu oriental i és una de les muntanyes del Pirineu més visitades. Situat, després del Tractat dels Pirineus de 1659 a la Catalunya Nord o a la Catalunya sota l’administració francesa. Cim culminant de la Cerdanya: 2921 m

Dia 31: Sortirem de CNB a les 17:00 amb el següent itinerari: Barna – Manresa – Berga – Tunel del Cadí – Estació ferrocarril de la Molina.
Dormirem a l’apartament de la Na Maïs Jorba que amablement ens el cedeix per sopar i passar la nit. Cal porta sac de dormir o llençols. Per sopar comprarem quelcom de queviures per fer una àpat fred. 


Dia 8: Ascensió a la pica.

La sortida al Carlit la recordarem per la quantitat d'incidències i novetats, unes bones i unes altres no tant, que es van anar produint durant els dos dies de la sortida.
Com a primera novetat destacarem que un reduït grup de 4 Marxaires es van desplaçar un dia abans per anar preparant l'estada on dormiríem tot el grup i que l'endemà pujaríem tots junts al Carlit.
Com aquest reduït grup no va tenir molta feina, li va donar temps per pujar fins al pic de Tossa d'Alp i fer un munt de fotos.
L'endemà a la tarda, va arribar la resta del grup el que va permetre que gaudíssim d'un copiós sopar a base de spaguetti en tres variades i delicioses varietats.
Al dia següent ens desplacem amb els vehicles fins al refugi de les Bouillouses per intentar pujar al Carlit. Dic intentar perquè al final no ho vam aconseguir a causa del mal temps, ja que una forta tramuntana impedia ascendir amb seguretat fins al cim.
De tornada ens desplacem finalment fins al restaurant Anna de Ventolà, on finalitzarem la sortida amb un magnífic dinar.





      Les fotos del Ferran Molinas

Les fotos d'en Joan Cutchet

Les fotos de Jordi Domènech


Les fotos d'en Josep Ma. Rebull
           

EL VÍDEO DE LA SORTIDA




L'avi Marxaire