12 de març 2011

La Serra del Montsant



El Parc Natural de la Serra de Montsant és una zona protegida que abasta gran part dela Serra de Montsant, concretament 9.242 Ha.

Inclou part dels municipis de la Morera de Montsant, Ulldemolins, Margalef, Cabacés,Cornudella de Montsant, la Vilella Alta, la Vilella Baixa, la Bisbal de Falset i la Figuera.

El Parlament de Catalunya l'any 2002 va aprovar la seva declaració de Parc Natural per tal de protegir els seus valors geològics, biològics, paisatgístics i culturals, respectant el desenvolupament sostenible dels seus aprofitaments.

El cim de la Roca Corbatera de 1163 metres és la màxima altitud del Parc.

Montsant, serra d’elevat simbolisme, ofereix a través del seu paisatge la petjada de l’activitat humana lligada a un important patrimoni natural que aplega una elevada diversitat biològica, propiciada per un particular relleu de cingles, barrancs i congostos.

L'excursió
Ens va estar plovent fort tot el dia.Total que ens vam anar dedicant a passar el temps amb un  prolongat esmorzar almateix restaurant on teníem encarregats els calçots.



Més tard i per acabar de passar el matí vam fer una visita a l'antiga cartoixa de la Scala Dei, per finalment arribar amb una hora d'avançament altre cop al restaurant.


Arribada l'hora ens van servir els calçots, que per cert van resultar molt bons i després d'una llarga sobretaula vam tornar a Barcelona.


Poc més per explicar, espero que amb les fotos i el vídeo que adjunt-ho,us feu una idea més exacta de com va transcórrer la jornada.

L'avi Marxaire

Les fotos fetes per en Jordi Domenech


Si vols baixar-te les fotos, clica aquí


Les fotos fetes per Maria Àngels


Si vols baixar.te les fotos, clica aquí


La pel·lícula de la sortida


.. i això és tot, fins la propera!!
L'avi Marxaire