1 de juny 2013

Montserrat 2013

Montserrat 2013

La propera sortida és la emblemàtica de Montserrat el proper 8 de juny i on ens trobarem amb les velles glòries dels Marxaires, en una missa concelebrada amb el pare Manel a l'absis de l'Abadia de Montserrat. Per descomptat també hi haurà l'excursió i el dinar al restaurant. 
Ho passarem en gran ... segur!. Us esperem a tots.

Convocatoria
31 anys de la sortida clàssica a Montserrat. Aquest cop la Santa Missa serà a les 13:15 oficiada com sempre per el Pare Manel en el Cambril de la Moreneta, en record del companys Marxaires traspassats i acte de germanor dels presents.

A) Pels qui no volen fer l’excursió:
Abans de la missa es disposarà de temps per esmorzar en el bar de la plaça. Possibles activitats:  podreu agafar el funicular de Sant Joan i a continuació a peu fins a Sant Jeroni per la carena de les Paparres i tornar. Durada 2 h. I uns 237m de desnivell. Els que vulguin, podran optar per anar a la Santa Cova. Museu amb una important pinacoteca, etc. 

B) Excursió: 
Itinerari: La Vinya Nova (Collbató) i pujarem pel camí dels francesos fins a Sant Jeroni i continuarem fins al Monestir pel Pla dels Ocells. La durada serà d’unes 3 hores amb un desnivell positiu de 745m i un negatiu de 530 m. 

Menu:
Amanida, cigronets amb botifarra negra esparracada, vedella amb bolets, postres  vi, aigua i cafè.


Una mica d'història
Montserrat és un massís muntanyós de Catalunya força prominent que ha destacat en la tradició catalana gràcies a, d'entre altres motius, una geologia i topografia pròpies molt característiques, que han estat valorades estèticament de forma positiva. Situada a cavall de les comarques del Bages, l'Anoia i el Baix Llobregat, s'hi aixeca el Monestir de Montserrat, una abadia benedictina consagrada a la Mare de Déu de Montserrat, una marededéu trobada.
El nom prové de la paraula mont, muntanya, i serrat, cadena muntanyosa. Tant serrat com serralada provenen de serra (un seguit de muntanyes), i precisament aquesta paraula deriva del llatí serra, que és el nom de l'instrument per serrar (o xerrac), per la forma que tenen les muntanyes encadenades una al costat de l'altra, que fan pensar en dents de serra. Precisament en les representacions heràldiques, Montserrat apareix com un grapat de muntanyes d'or sobre camper de gules, amb una serra d'or tallant-les pel damunt. També és anomenada així l'illa de Montserrat situada al Carib, anomenada per Cristòfol Colom el 1493, la qual també té una serralada extensa de muntanyes.
Com a advocació mariana, Montserrat també és emprat com a nom propi femení, habitualment abreujat Mont, Montse, Muntsa, Serrat o Rat. Fins al segle XIX també va ser un nom propi masculí. 

La sortida
Aquesta sortida a Montserrat la recordarem com la dels adjectius superlatius ja que l'excursió va ser una aventurada improvisació que va resultar estupenda, després vam viure una emotiva cerimònia en record dels amics que ens van deixar en una missa celebrada pel pare Manel i finalment vam gaudir d'una exquisit menjar amb tres plats i postres tots ells insuperables.
Ho recordarem durant molt de temps ... segur!. .


Les fotos de la sortida



El vídeo de la sortida




Montserrat, muntanya única


L'avi Marxaire