2 d’abr. 2011

Torrent de la Cabana (Campdevànol)


Els gorgs del Torrent de la Cabana

En l'itinerari que vam recórrer del Torrent de la Cabana vam poder gaudir de la bellesa visual dels seus salts d'aigua i com algun atrevit Marxaire, com Salvador Aubiá, es donava un bany en les seves gelades aigües.
De tota manera no va ser l'únic en aquest dia, ja que abans ho van fer dos audaços joves ens trobarem pel camí, com podreu veure en el vídeo.


             Dificultat: Baixa         Temps: 3 h
             Distància: 9,25 km      Desnivell: +218m – 218 m 





•Primer itinerari que ressegueix el conegut torrent de la Cabana, on vam gaudir de la bellesa visual dels seus salts d’aigua i refrescar-nos als seus gorgs d’aigües
transparents.

• Durant el recorregut vam poder observar diferents comunitats vegetals que es disposen segons els condicionants ambientals i l’acció modificadora de l’ésser humà, com és el cas del bosc de ribera, format principalment per verns, que hi ha a la llera del riu Merdàs; també la pineda de pi roig, plantada amb finalitats productives, que va substituir les rouredes, i els boscos caducifolis originaris que ocupen la major part de la vall d’Estiula. També hi ha zones obertes, formades per feixes amb prats i matollars, que ens recorden que totes aquelles valls s’havien conreat i que actualment resten abandonades o tan sols aprofitades com a terrenys de pastura per al bestiar.

• La presència de l’activitat humana en aquestes valls és present en les restes d’una antiga teuleria i d’un possible antic molí sota el mas del Colomer, en alguns masos encara avui en dia actius, com cal Paraire i Bussacs, i en l’activa explotació forestal que ha obert amples i fangosos camins i ha deixat petja en les zones d’aclarida dins del bosc.

• Finalment, en el punt més alt de l’itinerari es gaudeix d’una vista cap a la Serra de Montgrony i Serra Cavallera, les dues grans serralades del Prepirineu del Ripollès.
La vegetació i el paisatge d‘aquests indrets són els típics de la mitja muntanya del pre-pirineu. A nivell paisatgístic l’itinerari passa per dos miradors excepcionals del Prepirineu.
___________________________________________________________________________
RECORREGUT I PERFIL


ESTADÍSTIQUES

Distància:                           9,28 km
Temps en moviment          2h 45m
Temps aturats                  1h 42m
Velocitat mitjana             3,4 km/h
Ascensió total                   417 m
Altura màx.                        983 m
Interval horari                 des de les 9:37 a les 13:57

 RESTAURANT

 Càmping Pirinenc.  Valoració: discreta
  Menú:
  • Canelons
  • Amanida amb tonyina
  • Entremesos
  • Pilotilles amb sèpia
  • Galtes de porc
  • Cua de Rap
  • Postres, pa, aigua i vi.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

FOTOS DE LA SORTIDA

   Fotografia: JOAN CUTCHET                            Fotografia: MARIA ANGELS MARTÍNEZ




VIDEO DE LA SORTIDA

... i això es tot, ens veiem al Congost de Mont-Rabei.