21 de set. 2013

Montardo


Montardo: 21 i 22 de Setembre de 2013

El lloc de la sortida
Muntanya de fàcil accés i d’imatge molt popular, especialment des de la vall de Valarties, a la Vall d’Aran. El camí que hi porta des del refugi Ventosa i Calvell segueix un rosari d’estanys de gran bellesa i de totes dimensions. El cim (2870 m), estratègicament situat, és un gran mirador pirinenc.
L’Allotjament serà al refugi de Ventosa i Calvell a la Vall de Boí. Caldrà portar llençols o sac de dormir o pels qui no tinguin manies res de res, al refugi hi ha flassades.  Caldrà portar menjar per resoldre els dinars. Al refugi ofereixen sopar i esmorzar. Un litre de líquid mínim per persona, roba impermeable i d’abric (per si de cas). Botes de muntanya o sabatilles de trekking, barretes energètiques, etc. Ah! ... i no oblideu els pals telescopis i quelcom per compartir.

Accés
Sortirem el dissabte dia 7 pel matí des de Barcelona, fent una parada per esmorzar.  Arribats al aparcament de la presa de Cavallers a la Vall de Boí pujarem a peu fins el refugi Ventosa i Calvell (CEC) a l’estany Negre. El refugi no donen dinar, per tant, caldrà portar-nos el propi menjar (a gust del consumidor)  i per la tarda podríem pujar (segons la meteorologia) al Montardo (desnivell aproximat 520 m) i si més no, ho faríem el diumenge.
Ascensió a la pica: podrà ser dissabte 7 o diumenge 8 segons previsió meteorológica. Sortirem des del refugi Ventosa i Calvell, (2.200 m). S’ha d’agafar el camí que puja per la dreta a la sortida del refugi. Passarem per l’ Estany de Baix de Travessani, Estany de Travessani, (2.246 m) , Estany des Monges, (2.410 m).  Punta Sud del Montardo, (2.781 m). Cal seguir en direcció nord per baixar al proper coll del Montardo i tot seguit fer el cim. Pic del Montardo d’Aran, (2.833 m). S’és al cim del Montardo. A continuació podeu veura les fotos de la sortida:



L'avi Marxaire