13 de març 2010

Grau dels Barrots (Montsant)

La sortida a Montsant - Grau dels Barrots (13-03-2010)
La Serra del Montsant és una serra situada a la comarca del Priorat, en els termes municipals de la Morera de Montsant, Cabacés, Ulldemolins, Cornudella de Montsant, la Vilella Alta, la Vilella Baixa, la Bisbal de Falset, la Figuera i Margalef. 
Forma part de la Serralada Prelitoral i ocupa una extensió d'uns 135 km². Els seus cims principals són la Roca Corbatera (1.162,8 m), el Piló dels Senyalets (1.107 m)[2] i la Cogulla (1.062 m).
Està constituït predominantment per conglomerats que formen cingles a la carena principal (Serra Major), situada a la part meridional i aliniada de SW a NE, acompanyats de margues que donen peu a nombroses baumes i coves. 
Al vessant nord, de relleu més suau, hi ha nombrosos barrancs que desguassen al Riu de Montsant.
El Montsant acull diverses ermites de llarga tradició, com la de la Mare de Déu del Montsant, Santa Magdalena, Sant Bartomeu (d'estil romànic) i Sant Joan del Codolar, entre moltes altres, i al seu peu es troba la històrica Cartoixa d'Escaladei, fundada al segle XII.


A continuació un resum audiovisual de la sortida:




L'última sortida dels Marxaires al Grau dels Barrots a la Serra del Montsant ha estat sense cap dubte una de les més divertides i emocionants. 

Sens dubte són d'aquelles sortides que recordarem durant molt temps i que explicarem als nostres néts, el que podíem trobar anys enrere..


Hem viscut nombroses experiències des del principi, com salvant difícils i complicats obstacles que trobàvem pel camí, trepitjant neu en gran part del recorregut, creuant per espais de vertigen que superàvem empassant saliva i fins i tot punts perillosos on minuts abans havia passat un accident, per despreniment d'una roca, a un membre d'un altre grup d'excursionistes.
Després de veure això últim amb els nostres propis ulls, ens vam quedar durant uns minuts sense saber que fer, és a dir o bé passar per allà també nosaltres o bé tornar cap enrere. Finalment i amb cames tremolant, passarem per allà. 
Gràcies a Déu tot va anar bé.


Tot va acabar com sempre en una magnifica dinar al restaurant de la Morera de Montsant que ens va saber a glòria després de totes les emocions viscudes i preguntant a Xavier i el Josep la data de la propera sortida dels Marxaires, després de com ens ho havíem passat.


__________________________________________________________________________________

Les fotos de la sortida



Entra al àlbum de Picasa per veure les millors fotos de la sortida al Grau dels Barrots i si hi ha alguna foto que t'agrada te la baixes:


FOTOS DEL GRAU DELS BARROTS

També pots veure un tràiler del DVD que hem creat d'aquesta sortida: 


Que ho gaudexis.