5 de set. 2009

Pic de Mauberme


El Pic de Mauberme
El Tuc de Mauberme (o Pic de Maubèrme) de 2.880 metres d'altitud és un cim dels Pirineus que es troba a la carena entre la Vall d'Aran i l'Arieja (Catalunya del Nord) entre el port d'Era Horqueta (2.406 m.), al NW, i el d'Orets (2.533 m.), al SE.
El cim, cap al Nord, domina la Vall del Lez i cap al Sud la Vall d'Unhòla. Abunda el mineral del ferro i encara es poden observar les restes de les antigues explotacions mineres.


Resum de la sortida:
Com cada any els Marxaires organitzàvem la sortida de tres dies típica de l'estiu i en aquesta ocasió ens vam decidir pel pic de Mauberme a la Vall d'Aran.
L'objectiu de fer-ho durant dos dies i mig, era un millor i més profund coneixement de la propia vall on es troba el pic, així com els seus voltants i la seva gastronomia.
El resultat va ser una meravellosa experiència, totalment recomanable, pels seus paisatges i bon clima, destacant la famosa "Caldereta" en l'apartat gastronòmic.
Dels dos dies que disposàvem, vam començar per una excursió als voltants de la vall el primer dia i ja en el segon es va procedir a la conquesta del Pic del Mauberme.
Tot va ser meravellós i després de contemplar una fabulosa vista des del pic ens acomiadem amb una segona "Caldereta" que gaudirem en un dels més famosos restaurants de la regió.
I sense res més que afegir vam tornar a Barcelona i amb nous ànims de tornar com més aviat millor.
L'avi Marxaire


Les fotos de la sortida




El video de la sortida