24 d’abr. 2010

Delta del Llobregat


El Delta del Llobregat. 




24 d'abril de 2010

Una plàcida sortida.
Aquesta sortida és una proposta del President Sr. Sebastià Millans, pensada per què s’animin a sortir amb els Marxaires tots aquells socis de CNB que habitualment no hi participen. 

La proposta es fonamentava en que havia de ser una sortida a prop de Barcelona amb dinar, final, de germanor al restaurant del Club. Proposem doncs fer una sortida pel Delta del Llobregat. 

Aquest delta, no massa conegut, està format per una extensa plana de 98 km2, entre el massís del Garraf i Montjuïc, conserva una de les zones humides més importants de Catalunya. 

El Delta d'avui és un mosaic de paisatges on els espais naturals destaquen pel seu valor ecològic i paisatgístic.




 
Ruta:  
Molt agradable i assequible a tothom de una durada 3,5 a 4 hores, en un terreny totalment pla, sense desnivells. Pinedes i prats, salicornars i canyissars, sorrals i herbassars subaquàtics, comunitats vegetals extraordinàriament diferents en un espai molt reduït. 

El Delta acull vint-i-una espècies diferents d’orquídies i presenta diverses espècies significatives dels aiguamolls i dels sorrals costaners. També hi trobem una de les millors pinedes litorals de pi pinyer sobre dunes del nostre país. 

És un punt estratègic dins la ruta migratòria de l’avifauna de la Mediterrània occidental, que uneix Europa i Àfrica. Destacada població de tortugues d’aigua.
 
Menú: Pica - pica i un segon a escollir entre bacallà gratinat amb all i oli o escalopins d’entrecot de vedella, postres, pa, vi, aigua i cafè. 
En funció de la demanda pot haver-hi certes dificultats a l’hora d’escollir el segon plat.

LES FOTOS

LA PEL·LÍCULA


...i això es tot.