18 de jul. 2009

--------------------- Comabona ---------------------

Pic del Comabona
El Comabona és una muntanya de 2.547 metres. Situat als Prepirineus, és format per roca calcària, que provoca un relleu abrupte.
Aquest pic està situat dins El Parc Natural de Cadí-Moixeró, que és el més gran de Catalunya en l'àmbit de les comarques del Bergadà, l'Alt Urgell i la Cerdanya.

També dins del parc es troba el Pedraforca que constitueix un dels símbols més carecterístics de l'excursionisme a Catalunya.
En aquesta ascensió descobrirem també la serra del Cadí, del parc natural del Cadí-Moixeró i que va ser des de 1983 declarat parc protegit. Ens trovem entre les províncies de Girona i Lleida.

La sortida

Realment la sortida va ser entretinguda i amb bones sensacions.
Per començar el primer dia vam menjar una deliciosa paella que ens va anar molt bé per agafar forces i arribar al refugi en bones condicions.
El refugi va resultar molt acollidor, on vam passar una bona nit i on a més ens van oferir un magnífic sopar.  
Les vistes dels paisatges, des del propi refugi eren meravelloses amb els animals pasturant en els verds prats, de manera que abans d'anar a dormir vam anar a fer un volt per relaxar-nos i veure'ls de prop.
Al matí següent vam sortir a caminar amb l'objectiu d'assolir el més aviat possible el pic del Comabona i no arribar massa tard al restaurant, per gaudir de l'últim àpat abans de tornar a Barcelona.



         
            Fotos Joan Cutchet                                        Fotos Esteve Cortés
         




El video de la sortida


...i això es tot. Fins la propera!.